Acai jagode ali aronija?
 

ACAI JAGODE ali ARONIJA?

Vsak dan slišite reklamo glede učinkovitosti acai jagod? Acai je tropska palma, zraste do 30 metrov visoko, izhaja pa iz južne in srednje Amerike. Plodovi so temno violične jagode, ki rastejo v grozdih. Žal rastlina v našem podnebju ne bi uspevala. Toda ali ste vedeli, da tudi sicer temno violično in rdeče sadje vsebuje veliko antocianov, ki so znani antioksidanti? Po vsebnosti je daleč na prvem mestu aronija, bogate pa so tudi borovnice, robide, brusnice. Aronija po nekaterih navedbah vsebuje 4-krat več anoticanov kot Acai jagode. Več o tem si lahko preberete na slovenski ali angleški različici Wikipedije. Za katero se boste odločili vi?

 

Rastline lahko naročite ali rezervirate preko spletnih obrazcev, po mailu ali po telefonu. Prevzamete jih lahko vsako soboto v marcu od 9:00 – 21:00 pred Mercator Centrom Ljubljana Šiška, 1x na mesec na sejmu Ekofjest v Galicji pri Žalcu, jagodičevje pošljemo tudi po pošti. Prevzem v Beli krajini je možen po dogovoru. V vikendu od 16. do 18. marca bomo prisotni na sejmu Flora v Celju.

Rdečeplodna aronija


RDEČEPLODNA ARONIJA

(Aronia arbutifolia)"Brilliantissima"

Aronija Brilliantissima

Artikel
62
Rdeceplodna aronija 1,5m
Cena
15.00 EUR
Količina

Opis

Rdečeplodna aronija Brilliante je zelo lepa, dekorativna rastlina z rdečimi plodovi, ki so tudi užitni. Je grmovnica, ki zraste cca 2m visoko. Cveti spomladi, tako kot črnoplodna aronija. Ima bele do svetlo roza cvetove, ki so prava paša za čmrlje, čebele in druge insekte. Plodovi dozorijo konec avgusta in so trpkega okusa, tako kot pri črnoplodni aroniji. Jeseni se listje obarva briljantno rdeče.

Vzgoja

Rdečeplodna aronija je zelo enostavna za gojenje. Sadimo jo na sončne ali delno senčne lege. Je zelo tolerantna glede tal. Uspeva tako v suhih, kot tudi v bolj močvirnatih tleh. Bolezni in škodljivcev praktično nima.

Uporaba in zdravilne lastnosti

Plodovi rdečeplodne aronije so trpkega okusa, zato jih navadno predelamo v marmelade, sokove, vina, sirup, čaje... Plodovi imajo visoko vsebnost vitamina C in drugih antioksidantov.

tekst: L.K.©

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo

 

Oglejte si preostalo našo ponudbo eksotičnih rastlin

Rastline iz naše ponudbe

aronija  asimina_plod

sibirska borovnica šisandra

stevija  Goji jagoda

ostala ponudba tukaj

Vaše naročilo
Vaša košarica je prazna