Acai jagode ali aronija?
 

ACAI JAGODE ali ARONIJA?

Vsak dan slišite reklamo glede učinkovitosti acai jagod? Acai je tropska palma, zraste do 30 metrov visoko, izhaja pa iz južne in srednje Amerike. Plodovi so temno violične jagode, ki rastejo v grozdih. Žal rastlina v našem podnebju ne bi uspevala. Toda ali ste vedeli, da tudi sicer temno violično in rdeče sadje vsebuje veliko antocianov, ki so znani antioksidanti? Po vsebnosti je daleč na prvem mestu aronija, bogate pa so tudi borovnice, robide, brusnice. Aronija po nekaterih navedbah vsebuje 4-krat več anoticanov kot Acai jagode. Več o tem si lahko preberete na slovenski ali angleški različici Wikipedije. Za katero se boste odločili vi?

 

Rastline lahko naročite ali rezervirate preko spletnih obrazcev, po mailu ali po telefonu. Prevzamete jih lahko vsako soboto v marcu od 9:00 – 21:00 pred Mercator Centrom Ljubljana Šiška, 1x na mesec na sejmu Ekofjest v Galicji pri Žalcu, jagodičevje pošljemo tudi po pošti. Prevzem v Beli krajini je možen po dogovoru. V vikendu od 16. do 18. marca bomo prisotni na sejmu Flora v Celju.

Josta

JOSTA (Ribes nidigrolaria)

Josta je križanec med kosmuljo in č.ribezom

Artikel
58
JOSTA
Cena
3.00 EUR
Količina

Opis

Josta je križanec med kosmuljo in črnim ribezom. Raste kot grm, lahko tudi do 2m visoko. Plodovi so veliki, črni, vendar manjši kot pri kosmulji. Okus joste je sladko-kisel, vendar nima neprijetnega okusa, kot ga ima črni ribez.

 Vzgoja

Josto vzgajamo kot grm. Sadimo jo na razdaljo cca 1,5m. Je zelo odporna na mraz, kot tudi na poletno vročino. Ustreza ji sončna ali polsenčna lega. Rodi od 2. leta dalje. V polni rodnosti grm rodi do 6 kg plodov.

 Zdravilnost in uporaba

Josta vsebuje veliko vitamina C. Sadeže uživamo sveže, lahko jih predelamo v marmelado, sokove, uporabimo v pitah...

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo

 

Oglejte si preostalo našo ponudbo eksotičnih rastlin

Rastline iz naše ponudbe

aronija  asimina_plod

sibirska borovnica šisandra

stevija  Goji jagoda

ostala ponudba tukaj

Vaše naročilo
Vaša košarica je prazna