Acai jagode ali aronija?
 

ACAI JAGODE ali ARONIJA?

Vsak dan slišite reklamo glede učinkovitosti acai jagod? Acai je tropska palma, zraste do 30 metrov visoko, izhaja pa iz južne in srednje Amerike. Plodovi so temno violične jagode, ki rastejo v grozdih. Žal rastlina v našem podnebju ne bi uspevala. Toda ali ste vedeli, da tudi sicer temno violično in rdeče sadje vsebuje veliko antocianov, ki so znani antioksidanti? Po vsebnosti je daleč na prvem mestu aronija, bogate pa so tudi borovnice, robide, brusnice. Aronija po nekaterih navedbah vsebuje 4-krat več anoticanov kot Acai jagode. Več o tem si lahko preberete na slovenski ali angleški različici Wikipedije. Za katero se boste odločili vi?

 

Rastline lahko naročite ali rezervirate preko spletnih obrazcev, po mailu ali po telefonu. Prevzamete jih lahko vsako soboto v marcu od 9:00 – 21:00 pred Mercator Centrom Ljubljana Šiška, 1x na mesec na sejmu Ekofjest v Galicji pri Žalcu, jagodičevje pošljemo tudi po pošti. Prevzem v Beli krajini je možen po dogovoru. V vikendu od 16. do 18. marca bomo prisotni na sejmu Flora v Celju.

Raziskave o goji jagodah

Znanstvene raziskave

LYCIUM BARBARUM POLISAHARIDI (LBP) - najpomembnejša učinkovina v goji jagodah

- Upočasnjujejo rast tumorja in povečajo tvorbo protiteles.

- Novembra 2001 so kitajski znanstveniki objavili študijo, ki je pokazala, da ima polisharid Lycium barbarum zaviralni učinek na rast celic levkemije pri človeku. (122)

- Ugotovljeno je, da se lahko Lycium barbarum polisaharid (LBP) uspešno uporablja kot dodatek pri bioterapiji malignih bolezni. Učinkovitost zdravljenja s tradicionalnimi zdravili v kombinaciji z LBP je bila 40,9% v primerjavi z 16,1% odzivom na zdravljenje samo z običajnimi zdravili.

- Ščiti celice testisev. Raziskave narejene na človeških celicah. Celice testisev so tretirali s polisaharidi iz Goji jagod in jih nato izpostavili vodikovemu peroksidu. Celice, ki so bile predhodno tretirane s polisaharidi so kazale znatno manjše poškodbe, kot netretirane.(15)

- Pomaga pri preprečevanju možganskih bolezni. Raziskave narejene na ljudeh z alzheimerjevo boleznijo (odmiranje možganskih celic).

- Ščiti jetra

- Pomaga pri diabetesu (uravnava krvni sladkor)

- Zdravljenje neplodnosti z uporabo LBP

- Zmanjšujejo telesno težo. LBP pospešujejo pretvorbo hrane v energijo in tako pripomorejo k zmanjšanju telesne teže

VIRI: healthbosnia, Scientific Research, gojihealthsingapore

Informacije na straneh www.gojijagode.com so informativnega značaja. V primeru zdravstvenih težav se posvetujte z zdravnikom.

 

 

Oglejte si preostalo našo ponudbo eksotičnih rastlin

Rastline iz naše ponudbe

aronija  asimina_plod

sibirska borovnica šisandra

stevija  Goji jagoda

ostala ponudba tukaj

Vaše naročilo
Vaša košarica je prazna