Acai jagode ali aronija?
 

ACAI JAGODE ali ARONIJA?

Vsak dan slišite reklamo glede učinkovitosti acai jagod? Acai je tropska palma, zraste do 30 metrov visoko, izhaja pa iz južne in srednje Amerike. Plodovi so temno violične jagode, ki rastejo v grozdih. Žal rastlina v našem podnebju ne bi uspevala. Toda ali ste vedeli, da tudi sicer temno violično in rdeče sadje vsebuje veliko antocianov, ki so znani antioksidanti? Po vsebnosti je daleč na prvem mestu aronija, bogate pa so tudi borovnice, robide, brusnice. Aronija po nekaterih navedbah vsebuje 4-krat več anoticanov kot Acai jagode. Več o tem si lahko preberete na slovenski ali angleški različici Wikipedije. Za katero se boste odločili vi?

 

Rastline lahko naročite ali rezervirate preko spletnih obrazcev, po mailu ali po telefonu. Prevzamete jih lahko vsako soboto v marcu od 9:00 – 21:00 pred Mercator Centrom Ljubljana Šiška, 1x na mesec na sejmu Ekofjest v Galicji pri Žalcu, jagodičevje pošljemo tudi po pošti. Prevzem v Beli krajini je možen po dogovoru. V vikendu od 16. do 18. marca bomo prisotni na sejmu Flora v Celju.

Sestava in učinkovine

Goji jagode v povprečju vsebujejo:

60% ogljikovih hidratov

15% beljakovin

8% vlaknin

7% maščob

Goji jagode so pravo bogastvo:

VITAMINOV : vsebujejo vitamine C, E, B1, B2, B6

AMINOKISLIN: študije navajajo vsebnost 18 aminokislin, vključno z vsemi esencialnimi, ki jih moramo v telo vnašati s hrano (prolin, glutaminska kislina, alanin, arginin, serin …) in

OSTALIH ELEMENTOV: vsebujejo železo, cink, germanij, selen, kalcij, karotenoide (beta-karoten, zeaksantin, lutein, likopen, kriptosantin, ksantofil), fitosterole (beta-sitosterol), ciperon, solavetivon, fizalin, betain, polisaharide, nikotinsko kislino, taurin, cinamonsko kislino in gama-aminomaslene kisline.

 

Vsebnost vitaminov v goji jagodi, borovnici, papaji in špinači

vitamini

RDA* : priporočen dnevni vnos vitaminov

 

Vsebnost mineralov v goji jagodi, borovnici, papaji in špinači

minerali

RDA* : priporočen dnevni vnos mineralov

 

Visoka vsebnost zeaksantina v goji jagodah

druge_snovi

slike: internet

 

 

Oglejte si preostalo našo ponudbo eksotičnih rastlin

Rastline iz naše ponudbe

aronija  asimina_plod

sibirska borovnica šisandra

stevija  Goji jagoda

ostala ponudba tukaj

Vaše naročilo
Vaša košarica je prazna