Acai jagode ali aronija?
 

ACAI JAGODE ali ARONIJA?

Vsak dan slišite reklamo glede učinkovitosti acai jagod? Acai je tropska palma, zraste do 30 metrov visoko, izhaja pa iz južne in srednje Amerike. Plodovi so temno violične jagode, ki rastejo v grozdih. Žal rastlina v našem podnebju ne bi uspevala. Toda ali ste vedeli, da tudi sicer temno violično in rdeče sadje vsebuje veliko antocianov, ki so znani antioksidanti? Po vsebnosti je daleč na prvem mestu aronija, bogate pa so tudi borovnice, robide, brusnice. Aronija po nekaterih navedbah vsebuje 4-krat več anoticanov kot Acai jagode. Več o tem si lahko preberete na slovenski ali angleški različici Wikipedije. Za katero se boste odločili vi?

 

Rastline lahko naročite ali rezervirate preko spletnih obrazcev, po mailu ali po telefonu. Prevzamete jih lahko vsako soboto v marcu od 9:00 – 21:00 pred Mercator Centrom Ljubljana Šiška, 1x na mesec na sejmu Ekofjest v Galicji pri Žalcu, jagodičevje pošljemo tudi po pošti. Prevzem v Beli krajini je možen po dogovoru. V vikendu od 16. do 18. marca bomo prisotni na sejmu Flora v Celju.

Malina (Rubus idaeus)

Opis

Malina POLKA je ena izmed najboljših sort malin v zadnjih letih. Iz ene rastline lahko oberemo tudi do 2,5kg plodov. Plodovi so veliki, temnordeči, prijetno sladkega okusa. Sorta Polka je dobro odporna na bolezni in škodljivce. Plodove obiramo od konca julija pa vse do oktobra.

                Malina POLKA

Artikel
52
MALINA Polka 2leti
Cena
5.00 EUR
Količina

Malina PORANNA ROSA je rumena sorta maline z zelo sladkimi, aromatičnimi plodovi. Je zelo odporna na koreninsko gnilobo in bolezni. Rodi od začetka avgusta pa vse do zmrzali.

.

    Poranna rosa-rumena malina

Artikel
53
MALINA Poranna rosa
Cena
6.00 EUR
Količina

Vzgoja

Maline sadimo na sončno lego. Ustreza jim rahlo kisla zemlja, bogata z organskimi snovmi (ob sajenju dodamo organsko gnojilo). Ob zorenju plodov poleti je priporočljivo občasno zalivanje. Maline sadimo na razdaljo cca 45cm. Najprimernejše je sajenje ob žico na katero privezujemo dolge poganjke s plodovi. Maline ne sadimo na področja, kjer zastaja voda.

Zdravilnost in uporaba

Maline so bogate z rudninami, med katerimi izstopajo kalij, kalcij, magnezij in železo. Vsebujejo snov rutin, ki zaustavlja krvavitve in med drugimi zmanjšuje močne krvavitve pri menstruacijah.
Maline urejajo in pospešujejo prebavo in delovanje žlez (žolčnik…), čistijo ledvica in sečne poti.
V ljudskem zdravilstvu čaj iz posušenih listov, ki deluje blago razkuževalno, pijejo kot sredstvo proti driski in za zdravljenje vnetij v ustni votlini (vir: Dario Cortese-Sadje-moč naravne hrane,2000).

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo

 

Oglejte si preostalo našo ponudbo eksotičnih rastlin

Rastline iz naše ponudbe

aronija  asimina_plod

sibirska borovnica šisandra

stevija  Goji jagoda

ostala ponudba tukaj

Vaše naročilo
Vaša košarica je prazna