Acai jagode ali aronija?
 

ACAI JAGODE ali ARONIJA?

Vsak dan slišite reklamo glede učinkovitosti acai jagod? Acai je tropska palma, zraste do 30 metrov visoko, izhaja pa iz južne in srednje Amerike. Plodovi so temno violične jagode, ki rastejo v grozdih. Žal rastlina v našem podnebju ne bi uspevala. Toda ali ste vedeli, da tudi sicer temno violično in rdeče sadje vsebuje veliko antocianov, ki so znani antioksidanti? Po vsebnosti je daleč na prvem mestu aronija, bogate pa so tudi borovnice, robide, brusnice. Aronija po nekaterih navedbah vsebuje 4-krat več anoticanov kot Acai jagode. Več o tem si lahko preberete na slovenski ali angleški različici Wikipedije. Za katero se boste odločili vi?

 

Rastline lahko naročite ali rezervirate preko spletnih obrazcev, po mailu ali po telefonu. Prevzamete jih lahko vsako soboto v marcu od 9:00 – 21:00 pred Mercator Centrom Ljubljana Šiška, 1x na mesec na sejmu Ekofjest v Galicji pri Žalcu, jagodičevje pošljemo tudi po pošti. Prevzem v Beli krajini je možen po dogovoru. V vikendu od 16. do 18. marca bomo prisotni na sejmu Flora v Celju.

Paulownia

Paulownia (Paulownia tomentosa)

Hitro rastoče drevo

Paulownia tomentosa v cvetu

Artikel
59
Paulownia SHAN TONG
Cena
6.00 EUR
Količina

 Opis

Paulownia tomentosa je zelo hitro rastoče drevo, ki izvira iz Kitajske. Zraste do 20 m visoko. Listi so veliki do 40 cm, ovalni in rahlo dlakavi. Ima zelo lepo vijolično socvetje. Sadimo jo kot okrasno drevo v vrtu, parku.

Paulownia tomentosa

Vzgoja

Paulownio sadimo spomladi ali jeseni. Rada ima sončno do polsončno lego. V senci ne uspeva najbolje. Glede zemlje ni posebno zahtevna. Lahko jo sadimo v ilovnato, kot tudi v bolj peščeno zemljo. Zemlja mora biti dovolj odcedna, da voda ne zastaja.

Uporaba

Paulownia tomentosa ima zaradi velikih nenavadnih listov in čudovitih cvetov veliko okrasno vrednost. Cenjen je tudi njen les, saj ga uporabljajo za izdelavo številnih instrumentov, parketa, pohištva... Les je cenjen tudi zaradi dobre kurilne vrednosti. Cvetovi paulownie so tudi dobra paša za koristne žuželke, predvsem za čmrlje.

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo

 

Oglejte si preostalo našo ponudbo eksotičnih rastlin

Rastline iz naše ponudbe

aronija  asimina_plod

sibirska borovnica šisandra

stevija  Goji jagoda

ostala ponudba tukaj

Vaše naročilo
Vaša košarica je prazna